POOL SOUNDWALL

Het zwembad is vaak een omgeving met een kakafonie aan geluiden en veel galm. Het is een plek waar hinderlijk geluid wel bij lijkt te horen. Als bezoeker wordt een bezoek aan het zwembad vaak als hard en lawaaierig ervaren: muziek, gillende kinderen, het fluitje van de badmeester, etc. Hoe moet dit dan wel niet zijn voor de mensen die er dagelijks werken? Onderzoek heeft uitgewezen dat dit een groot probleem is. Zo’n 26% van het personeel heeft altijd of vaak last van hinderlijk geluid volgens de nulmetingen van het ArboPlusconvenant eindrapport.

Er is een eenvoudige oplossing voor dit algemeen bekende akoestische probleem in zwembaden en andere vochtige ruimtes. Een oplossing die esthetiek en functionaliteit perfect samenbrengt: Pool Soundwall.

Verbetering akoestiek in zwembad
MetroXL ontwikkelde speciaal voor toepassing in zwembaden en andere zeer vochtige ruimtes met akoestieke problemen het wandspansysteem Pool Soundwall. Het is een wandspansysteem waarin hoogwaardig akoestisch materiaal is verwerkt die het hinderlijke geluid reduceert. Pool Soundwall is verkrijgbaar in een dikte van 50mm en heeft een geluidabsorptie (alphawaarde) van 0,90. De afwerking bestaat uit een stevig vochtbestendig en scheursterk doek, het is door en door gecoat door een water gedragen PU en is daardoor bestand tegen vocht, anti-schimmel en gemakkelijk af te spuiten / schoon te maken.  

Elk gewenst beeld en afmeting is mogelijk
De Pool Soundwall is de akoestische oplossing voor natte ruimtes en kan worden geleverd in een uniekleur, voorzien van logo, met grafisch dessin of met een levensgrote afbeelding van elke gewenst ander beeld. Elke maat is mogelijk, het systeem wordt altijd perfect passend geïnstalleerd en netjes afgewerkt. Het scheursterke doek met print wordt in het wandspansysteem opgespannen en kan zelfs worden gewisseld wanneer nodig. De akoestische demping bevindt zich achter het doek en bestaat uit een vochtbestendige geluid absorberende vulling.

Sfeer en functionaliteit in één systeem
Het akoestische systeem wordt geplaatst in een aluminium frame. Het frame kan worden geleverd in elke gewenste kleur, structuur (bijvoorbeeld houtlook), metallic look en/of mat of glanzend afwerking. Het is een zeer fraaie en strakke oplossing, biedt vele mogelijkheden om sfeer aan de ruimte te geven en daarbij zijn geen breek of bouwwerkzaamheden nodig. De inzet van de Pool Soundwall is dé manier om op eenvoudige wijze de akoestiek van bijvoorbeeld een zwembad te verbeteren. Dat is niet alleen prettiger voor het personeel maar ook voor de bezoekers.

Dient de ruimte te voldoen aan bepaalde geluidsnormen ook dan kunnen wij u daarbij helpen. Wij kunnen metingen voor- en na installatie verrichten en advies geven.

Meer weten? Neem dan contact met ons op en laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden van de Pool Soundwall. Wij helpen u graag verder.